EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR – prijava na projekt “LANSIRAJMO IDEJU!”

Effectus udruga poziva studente da se prijave na projekt „Lansirajmo ideju!“ u sklopu EFFECTUS PODUZETNIČKOG INKUBATORA.

•          Udruga poziva studente da besplatno sudjeluju na natjecanju „Lansirajmo ideju!“ u okviru projekta  EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR

•          Prijavi se do 20.travnja za start-up edukaciju koje se održava od 21. travnja do 26. lipnja

•          U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer

•          Polaznici će razvijati vještine 21. stoljeća poput kreativnosti, kritičkog mišljenja, inovativnosti i rješavanje kompleksnih problema, a naučit će izraditi vlastiti poslovni plan

•          Završno natjecanje, pitchanje poslovnih ideja i podjela nagrada održat će se 30.06. pred renomiranim članovima žirija

•          Lansiraj svoju ideju i zakorači u svijet poduzetništva!

Udruga EFFECTUS udruga mladih kreće u organizaciju 2. izdanja projekta “Lansirajmo ideju!” u sklopu  EFFECTUS PODUZETNIČKOG INKUBATORA.

Vizija poduzetničkog inkubatora je u konačnici vidjeti naše studente i kao pokretače vlastitih uspješnih brzorastućih tvrtki, a sve to s ciljem doprinosa razvoju poduzetništva, ubrzanju gospodarskog razvoja i iskorištavanja ogromnog potencijala koji proizlazi iz najvrednijeg resursa – znanja.

Cilj je mladima osigurati snalaženje u uvjetima velikih promjena i brzih tranzicija, a pritom razvijati njihov pun potencijal i talente koji trebaju biti aktivirani dok su mladi, bez odlaganja za buduća vremena.

Brojna istraživanja ukazuju da bi se poduzetništvo trebalo uvesti u svaki segment obrazovanja, bez obzira o kojem polju znanosti se odnosi.

Visoka učilišta kao mjesto susreta znanja i ekspertize s jedne strane, te proaktivnosti, inovacija i ideja s druge strane predstavljaju glavne nositelje razvoja i unaprjeđenja osobnih, obrazovnih, društvenih, građanskih i profesionalnih kompetencija.

Start-up edukacija za poduzetništvo kao jedinstveni koncept u trajanju od 3 mjeseca pokrit će svu širinu znanja i vještina  koje svaki poduzetnik mora imati da bi pokrenuo svoj start-up i stvorio uspješnu tvrtku.

Kako pristupati razvijanju vlastite poslovne ideje i business-plana, kako ideju uskladiti sa zakonom, koju poslovnu strategiju primijeniti, kako upravljati ljudskim potencijalima, kako koristiti marketing i marketinške tehnike te tehnike i vještine analitičkog menadžmenta u poslovnom okruženju, kako izraditi financijski okvir poduzetničkog pothvata, kako napraviti plan investicijskog projekta i plan povrata investicija, neke su od tema i alata koje će polaznici odslušati i usvojiti na radionicama.

Polaznici će naučiti sve o „lean“ konceptu, start-up mindsetu, skalabilnosti poslovanja, metodama validacije poslovnih ideja, kreiranju „unique sales propositiona“, strukturiranje go-to-market modela, razvoju prezentacijskih, komunikacijskih i prodajnih vještina, izradi pitcha, definiranju MVP-a, te pripremi za financiranje projekata.

Cilj iza EPI-ja jest naučiti mlade kako pokretati uspješne i brzorastuće tvrtke te razmišljati kreativno i poduzetnički. Riječ je o vještinama koje ne steknu svi tijekom obrazovanja, a istinsko zaživljavanje poduzetništva podrazumijeva sustavan pristup razvoju niza sposobnosti – stvaralaštva, samostalnosti, kritičnosti, inovativnosti, inicijativnosti, sposobnosti razumnog preuzimanja rizika, organizacijskih sposobnosti, sposobnosti vođenja i upravljanja, suradničkih vještina i drugih osobina.

Pokretanje studentskog EFFECTUS-ovog poduzetničkog inkubatora – EPI predstavlja primjer modela razvoja i promocije obrazovanja za poduzetništvo a prepoznat je kao jedan  od ključnih ciljeva politika Europske unije.

U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer, besplatno učiti o kreativnosti, kritičkom promišljanju i inovacijama razvijajući pritom vlastite potencijale, a znanja primijeniti kroz osmišljavanje ideja i projekata koji stvaraju novu vrijednost.

Ciljevi natjecanja „Lansirajmo ideju!“ jesu sljedeći:

–    edukacija o poduzetništvu i poduzetničkom učenju

–    prepoznavanje potreba razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih te usvajanja istih

–    povećanje interesa za osposobljavanje i usavršavanje za poduzetništvo kod studenata različitih fakulteta

–    pokretanje vlastitog start-upa

–    osposobljavanje pojedinca da pretvara ideje u djela / projekt / posao

–    poticanje kreativnosti i inovativnosti

–    osposobljavanje pojedinca za razumno preuzimanja rizika

–    osposobljavanje pojedinca za planiranje, organiziranje te vođenja projekata

–    senzibiliziranje javnosti o poduzetništvu te razviti pozitivan stav prema cjeloživotnom učenju

–  prihvaćanje poduzetništva kao društvene, nacionalne, gospodarske i odgojno-obrazovne vrijednosti.

Kroz 5 modula start-up edukacije polaznike će voditi vrhunski stručnjaci na poduzetničkoj sceni, uz mogućnost predstavljanja vlastite ideje pred žirijem i potencijalnim investitorima, a glavna nagrada  može poslužiti kao odskočna daska za  ulazak u svijet poduzetništva i pokretanja vlastitog startup-a.

Prijava studenata moguća je od  31.3. do 20.4.2023. na mail: udrugamladih@effectus.com.hr

Radionice se održavaju  petkom od 17:00 do 20:00 sati, na EFFECTUS veleučilištu, Trg J. F. Kennedyja 2, Zagreb.

Radionice drže renomirani nastavnici i predavači na visokoškolskim i poslovnim programima, konzultanti i coachevi: izv. prof. dr. sc. Robert Kopal, Darija Korkut, Ratka Jurković, dr. sc. Sanja Gutić Martinčić, Natalija Smrtić, Domagoj Poljak, Marko Hrnjak, Sanja Ljubičić, Marina Dražić, Ivan Krešimir Tomić i Ariana Vela.

Za sva pitanja slobodno se obratite voditeljici poduzetničkog inkubatora i projekta „Lansirajmo ideju!“ Gordani Schramadei na broj mobitela 099 351 2277.

Prijavi se i stekni nezaboravno iskustvo! Upoznaj istomišljenike, nauči nove stvari i zabavi se!

Skip to content