Studentska udruga i projekti

Hrvatska udruga studenata stomatologije (HUSS)

Hrvatska udruga studenata stomatologije za međunarodnu aktivnost i razmjenu, skraćeno HUSS, je udruženje studenata dentalne medicine osnovano u Rijeci 2003. godine. Sudjelovanje u studentskim projektima odličan je način da bolje upoznate svoje kolege i dobijete novi uvid u svoju buduću profesiju. Svi članovi Udruge dobivaju potvrdu o članstvu, a sudionici određenih projekata i volonterske sate koji donose dodatne bodove kod prijave stipendije, natječaja za dom i specijalizacije, nadopunjujući Vašu diplomu (Diploma Supplement) i životopis. Osim toga, sudjelovanjem u Udruzi stječe se iskustvo rada u timu i rada s ljudima čime se vježbaju buduće interakcije s pacijentima. U ovom posteru saznat ćete nešto više o 7 projekata koje provodi naša Udruga te kako im se pridružiti!

Radujemo se svim novim članovima HUSS-a!

Lovre Labura
Predsjednik HUSS-a


Projekti:


1. Studentski časopis “Fissura”

‘’Fissura’’ je časopis studenata Fakulteta dentalne medicine u Rijeci koji svojim čitateljima donosi novitete iz svijeta dentalne medicine. Kontinuirano se objavljuje od 2015. godine, a uskoro slijedi deveto izdanje! Možete ga korisitit kao čitatelj za dopunsku literaturu ili možete pisati svoje članke, čime obogaćujete svoje znanje i vještine stručnog i znanstvenog izražavanja. Uredništvo svake godine organizira besplatnu online radionicu pisanja stručnih članaka “Izrazi se stručno” i radionicu rada u Turnitin sustavu. Kao dio uredništva dobit ćete potvrdu o članstvu u uredništvu, a kao autori članka potvrdu o autorstvu i službeno priznat članak.


Ukoliko želite biti dio uredništva, pisati svoje članke ili pak dizajnirati naslovnice, kontaktirajte nas na Instagramu (@fissura.ri) ili e-mailom na fissura.fdmri@gmail.com!2. Radionica za djecu “Četko Pastić”

‘’Četko Pastić’’ je projekt preventivnih radionica za djecu, prilikom kojih naši najmlađi uče o važnosti održavanja oralne higijene te kako to činiti. Ovaj projekt nosi novo ime od 2019. godine, a prije bio je poznat kao ‘’Zubić Vila’’. Sudionici ovog projekta posjećuju vrtiće i škole u kojima provode radionice. Svi volonteri dobit će potvrdu o sudjelovanju u projetku i upisane volonterske sate!

Ukoliko želite biti tima, pridružite se Whatsapp grupi putem sljedećeg linka: https://chat.whatsapp.com/JMGw8D4cXm69aYAQLRxRaW3. Studentski kongres “RiCON”

‘’RiCON’’ je riječki kongres studenata dentalne medicine koji okuplja kolege iz cijele Hrvatske, ali i šire regije. Sudionici kongresa slušaju predavanja o najnovijim spoznajama iz dentalne medicine i na radionicama prakticiraju nesvakidašnje vještine koje će im itekako koristiti u kliničkom radu. Prvo izdanje RiCON-a održano je 2013. godine, a nakon duže pauze, održan je i treći RiCON početkom ove akademske godine. Postoji puno načina kojima možete sudjelovati u organizaciji kongresa – dizajn vizuala, osmišljanje i vođenje radionica, fotografiranje, sastavljanje poklon vrećica, dogovaranje predavanja itd. Svi organizatori projekta dobit će potvrdu o sudjelovanju u projektu i upisane volonterske sate!

Ukoliko želite biti dio organizacije RiCON-a 2023, kontaktirajte nas na Instagramu (@ricon.2023) ili se pridružite grupi preko linka: https://chat.whatsapp.com/Gh9V8oPB7Iz78SREOmIO7m4. Razmjene (EDSA, IADS, Erasmus)

Svi članovi HUSS-a mogu sudjelovati u razmjenama koje nude Europska udruga studenata dentalne medicine (EDSA), Međunarodna udruga studenata dentalne medicine (IADS) i Eramsus+ projekt. Razmjena pruža nezaboravno iskustvo tijekom kojeg možete naučiti nešto novo i upoznati drage kolege iz cijelog svijeta! Osim što možete ići na razmjenu, možete biti dio organizacije programa razmjene koji u srpnju organiziramo u Rijeci. Provedite 10 dana sa stranim kolegama u najboljim riječkim klinikama i istražite sve što nudi hrvatsko Primorje! Svi organizatori dobit će potvrdu o sudjelovanju u projetku i upisane volonterske sate!

Ukoliko želite biti organizacijskog tima ili saznati nešto više o mogućnostima razmjene, kontaktirajte nas e-mailom na croads.ri@gmail.com ili na Whatsapp (+385917866161, Lovre Labura)!


5. Radionice za studente “STUDENT

‘’STUDENT’’ je projekt preventivnih radionica za riječke studente, prilikom kojih naši vršnjaci uče o važnosti održavanja oralne higijene te kako to činiti. Ovo je PRVI dentalno medicinski preventivni projekt koji cilja studentsku populaciju u Hrvatskoj. Osim što se govori o oralnoj higijeni, u drugom dijelu radionice raspravljaju se popularne teme poput izbjeljivanja zuba, estetskih ljuskica, hijaluronskih dermalnih filera itd. Ovo je odlična prilika da upoznate kolege s drugih fakulteta, a možda i prikupite nove pacijente za Restaurativu. Svi volonteri dobit će potvrdu o sudjelovanju u projektu upisane volonterske sate! Kako je ovo novi projekt, ime i logo projekta još nisu definirani, stoga osim članova primamo i prijedloge za ime i logo projekta!

Ukoliko želite biti tima, pridružite se Whatsapp grupi putem sljedećeg linka: https://chat.whatsapp.com/E7isfHfUjjADVWBDH7tOc9


6. Stručne radionice

Novi projekt stručnih radionica osmišljen je kako bi studenti našeg Fakulteta mogli jednostavnije usavršiti svoje profesionalne vještine te naučiti i koju novu vještinu. Sudionici radionica proći će kratke tečajeve koji se bave dentalnim i nedentalnim temama, a koji im mogu biti od velike pomoći u budućem kliničkom radu. Prve predviđene radionice su
‘‘Osnovni tečaj hrvatskog znakovnog jezika’’ i ‘‘Razumijevanje CBCT snimke’’. Studenti sami organiziraju radionice ovisno o svojim željama! Svi organizatori projekta dobit će potvrdu o sudjelovanju u projektu i upisane volonterske sate!

Ukoliko želite biti tima, pridružite se Whatsapp grupi putem sljedećeg linka: https://chat.whatsapp.com/JpmsUP5GIp2BOiFMDCuQvY


7. Radionice za starije “GerontoRi”

‘’GerontoRi’’ je projekt preventivnih radionica za osobe treće životne dobi. Studenti odlaze u staračke domove i uče starije o važnosti održavanja oralne higijene i načinima kojima to činiti, s naglaskom na održavanje protetskih nadomjestaka. Svi volonteri dobit će potvrdu o sudjelovanju u projektu i upisane volonterske sate!

Ukoliko želite biti tima, pridružite se Whatsapp grupi putem sljedećeg linka: https://chat.whatsapp.com/HCChcQX69G64xXb0ChMTBPZa sva pitanja i nedoumice slobodno nas kontaktirajte e-mailom na croads.ri@gmail.com ili na Whatsapp (+385917866161, Lovre Labura).

Skip to content