Osigurane znanstvene baze podataka i pristup knjižnici medicinskog fakulteta

U suradnji s Medicinskim Fakultetom Rijeka i KBC Rijeka, Fakultet dentalne medicine osigurao je svojim studentima pristup knjižnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci kao i pristup brojnim znanstvenim bazama podataka (Clinical Key, Access Medicine, Case Files Collection i Oxford Medicine Online). Na njima možete pronaći brojnu i raznoliku literaturu koja će Vam poslužiti u Vašem studiranju.

Baze podataka za učenje i istraživanje

Clinical Key

Clinical Key – sadrži više 1.000 e-knjiga i 600 časopisa s dostupnim cjelovitim tekstom od izdavača Elsevier te brojne dodatne sadržaje poput kliničkih ispitivanja, postupaka stručnih savjetovanja s videozapisima i člancima, smjernica međunarodne prakse, više od 2 milijuna slika i više od 17.000 medicinskih i kirurških videozapisa, monografija o lijekovima, letaka za pacijente i dr.

Access Medicine

Access Medicine – omogućava pristup na 135 udžbenika izdavača McGrow Hill uz prateće sadržaje poput više od 900 kliničkih slučajeva, 1.000 videozapisa i 11.000 pitanja i odgovora namijenjenim studentima medicine i djelatnicima u sustavu biomedicine i zdravstva.

Access Medicine: Case Files Collection

Zbirka kliničkih slučajeva iz stvarnog života pripremljenih da simuliraju klinički pristup i donošenje odluka. Slučajevi su podijeljeni po granama iz biomedicine i zdravstva.

Oxford Medicine Online (OxMed)

Oxford Medicine Online (OxMed) – nudi pristup na više od 1000 medicinskih e-knjiga izdavača Oxford University Pressa. Knjige su obogaćene dodatnim digitalnim alatima, poput videozapisa, koji obogaćuju učenje i svakodnevni rad.

Pristup bazama omogućen je s računala i WiFi Medicinskog fakulteta. U slučaju da bazama pristupate izvan ustanova molimo javite se u Knjižnicu MedRi za dobivanje korisničke lozinke i zaporke. 

UPUTE ZA PRISTUP DODATNIM BAZAMA PODATAKA

Osim navedenih, dodatnim bazama podataka možete pristupiti preko poveznice:

U glavnom izborniku stranice klikom na Proxy otvoriti će se prozor preko kojeg se možete prijaviti vašim AAI@EduHr identiteom.

Nakon prijave otvoriti će se prozor s poveznicama na brojne baze podataka poput Scopus, Ovid i sl. preko kojih možete pretraživati Vama potrebnu literaturu.

Skip to content