Povoljniji željeznički prijevoz za studente

U Europskoj godini mladih na temelju Zaključka Vlade RH od 19. rujna 2022. uvodi se pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata.

Od 1. listopada 2022. godine do 30. rujna 2023. godine redoviti studenti kupnjom mjesečne karte po povoljnoj cijeni od 75 kn (9,95 €) mogu neograničeno koristiti željeznički prijevoz unutar Republike Hrvatske. 

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH. Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza.

Informacije o postupku ostvarivanja prava na povoljniji željeznički prijevoz studenata dostupan je na sljedećoj poveznici, a dodatne informacije mogu se zatražiti upitom na e-mail adresu: studenti@hzpp.hr.

Skip to content