Sajam visokog obrazovanja i stipendija

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) i ove godine organizira Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS), najveći obrazovni sajam u Hrvatskoj i regiji čiji je cilj da informacije o studiranju u Hrvatskoj i inozemstvu budu dostupne svim učenicima, studentima, roditeljima i nastavnom osoblju. Posjetitelji mogu doznati više o studijskim programima, uvjetima za upis željenog studija, kao i  mogućnostima financijske potpore za studij

Ove jeseni SAS će se održati virtualno, i to u srijedu, 12. listopada, od 12 do 18 sati. Na Sajmu sudjeluje više od 20 obrazovnih ustanova i drugih organizacija. Uz državne institucije i jedinice regionalne i lokalne uprave, tu su sveučilišta, veleučilišta, fakulteti, visoke škole, strani kulturni centri i veleposlanstva. Posjetitelje Sajma tako očekuju zanimljive informacije o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Slovačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Malti, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. S predstavnicima izlagača posjetitelji mogu razgovarati između 16 i 18 sati.

Ovogodišnji SAS naglasak će staviti na područje STEM-a te struka u kojima je STEM skriven. Naime, znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika, tj. akademske discipline koje čine akronim STEM, iznimno su važne za mnoge poslove današnjice i budućnosti, pa čak i one koji se na prvu ne čine s njima povezani.  Stoga posjetitelje pozivamo da se uključe i u bogat popratni program, iz kojeg izdvajamo sljedeće panele i razgovore: „STEM studiji Sveučilišta u Zadru“, „Logopedija- zanimanje budućnosti“ u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, „35 godina Erasmusa“ u suradnji s AMPEU, „Doznaj što ti treba za upis studija u inozemstvu!“ obrazovne savjetnice iz Instituta za razvoj obrazovanja te „Što studirati i kako to financirati?“ u suradnji s Ekonomskom klinikom.

Svi zainteresirani mogu besplatno sudjelovati na sajmu uz prethodnu prijavu preko sljedeće poveznice: https://register.empl.io/SAS2022.

Skip to content